25 Temmuz 2013 Perşembe

11 Haziran Göynük Kanyonu

11 Haziran'da sabaha karşı Çaltıcak dolaylarında kurduğumuz kamp alanından yola çıktık. Sabah  7:00 gibi ufak bir mola verdik. Mola verdiğimiz yerdeki cafe sahibi abiyle biraz muhabbet ettik.Bize Olympos'un çok uzak olduğunu,rampaların bir hayli fazla olduğunu söyledi ve oraya gitmek yerine daha yakında olan Göynük Kanyonu'na gitmemizi tavsiye etti. Bizim güzergahımızda  Göynük vardı ama yol üzerinden biraz da içeri girmek gerekiyor düşüncesiyle vazgeçmiştik. Abinin tavsiyesiyle tekrar düşünüp Göynük'e de girmeyi kararlaştırdık. Gerek abinin anlattıkları gerekse aklımızda internetten baktığımız kanyonun o güzel fotoğrafı gelince dayanamadık.:)Göynük taşların arasından gelen buz gibi suyuyla,tertemiz havasıyla muazzam bir yer. Giriş ücreti 5 tl. Milli park olduğundan dolayı ateş yakmak yasak.Gerçekten özenle korunması gereken harika bir doğal güzelliğimiz.

       Kısa bir dinlenme. Göynük'e tekrar gitmeye karar verdiğimiz yer.
      Göynük'e çok az kala...

     Göynük'teki heybetli dağlardan...
     Buz gibi tatlı suyu ve göz alıcı otantik çeşmesi...

     Tertemiz suyu ve istediğiniz yerde girebilme imkanı...






    Asma köprüsü..







    Tepeye doğru tırmanıyoruz. Yaklaşık 1 km den fazla yürüme mesafesi.Tepeyi aştıktan sonra kanyonun kaynağına yaklaşıyoruz.





    Su buz gibi tabirini gerçekten karşılıyor. İlk başta titreyerek girsekte sonra baya alıştık. Hareketsiz o soğuk suda durmak gerçekten zor. Şu ana kadar girdiğim en soğuk suydu diyebilirim.



   Göynükteki bir mağara. 50 metreden sonra baya daralmaya başlıyor. Baya dikkat çekici yalnız çok fazla ilerleyemedik.



    Hüseyin öğlen yemeğini yapıyor..
    E o kadar soğuk suda yüzdük,uzun yol yürüdük haliyle acıktık :)



     Bir diğer mağara.Altından su geçerek devam ediyor. Çok uzun olmadığını söylediler.





     Antalya'nın dağlarına duman çökmeye başladı. Özellikle sabaha karşı Antalya'daki kamp alanlarımızda en serin olan yer burasıydı.



10 Haziran Çaltıcak Dolayları

10 Haziran'da Göynük'den hareket ederek Kemer yolu üzerinden son güzergahımız olan Olympos'a doğru hareket ettik. .Hava kararmaya başlıyordu,acıkmıştık ve çadırımızı kurmanın artık zamanı gelmişti .Çaltıcak'ın biraz ilerisinde kamp kurduk.

                                               Kamp yol güzergahımız...
Kemer'e az kaldı..

Sabaha Karşı...
Gün doğumu ve mahmurluk..:)
Hüseyin ve eşsiz manzara...


              Kahvaltı ve Yolculuk Vakti...